Ryby

Rybie filé na rošte

Potrebujeme: 600 g rybieho filé, 40 g oleja, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ, citrón Ako na to: Nakrájané porcie morského filé osolíme, pokvapkáme citrónom, okoreníme, posypeme paprikou, potrieme olejom a po oboch stranách opečieme do zlatista.  

Kapor so syrom

Potrebujeme: 1 stredne veľký kapor, soľ, hladká múka, 60 g masla, vývar, 100 g strúhaného syra Ako na to: Očisteného kapra pokrájame na väčšie kúsky, osolíme, obalíme v múke, a potom ho rýchlo opečieme na masle po obidvoch sranách. Upečené kusy kapra poukladáme do pekáča s výpekom,...

Kapor na smotane

Potrebujeme: 1 stredne veľký kapor, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, 100 g strúhaného syra, 80 g masla, 2 dcl bieleho vína, 1 dcl smotany, citrón Ako na to: Od šupín očisteného, vypitvaného kapra umyjeme, pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a dáme na pekáč. Kapra posypeme...

Grilovaný pstruh

Potrebujeme: 4 stredne veľké pstruhy, koreniaca zmes na ryby, provensálske korenie, olej, na potretie 1 citrón Ako na to: Vypitvané pstruhy očistíme a umyjeme, osolíme, okoreníme zmesou na ryby, potrieme olejom a posypeme provensálskym korením. Necháme asi hodinu odležať. Potom grilujeme...

Pstruh na víne

Potrebujeme: 4 menšie pstruhy, soľ, 2 lyžice masla, 2 lyžice oleja, 4 paradajky, 3 farebné papriky, 1 cibuľa, kečup, korenie, 1 dcl červeného vína Ako na to: Očistené pstruhy umyjeme, osušíme, osolíme a urovnáme do pekáča na rozpustené maslo a vložíme do predhriatej rúry. Na oleji osmažíme na...

Pečené pstruhy

Potrebujeme: 4 pstruhy, soľ, mleté biele korenie, 1 citrón, 100 g prerastenej údenej slaniny, 150 g póru, 150 ml rybacieho vývaru, strúhanka, 150 g tvrdého syra Ako na to: Umyté vyčistené pstruhy osušíme čistou utierkou, osolíme a okoreníme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme....