Bravčové mäso
Segedínsky guláš
Potrebujeme:
Bravčové mäso, cibuľa, olej, 1 kg kyslej kapusty, smotana na varenie, mletá červená paprika, hladká múka
Ako na to:
Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájané a umyté mäso, pomiešame a dusíme.
Keď mäso pustí svoju šťavu pridáme...
Bravčové s kapustou
Ingrediencie
600 g bravčového karé, 600 g sterilizovanej kapusty, 4 plátky prerastanej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, rasca, grilovacie korenie, olej, 1 cibuľa
Postup
Mäso nakrájame na rezne, osolíme, posypeme čiernym korením, grilovacím korením, rascou a prudko opečieme v panvici na...
Mäso v zemiakovej placke
Ingrediencie
1,5 kg bravčového mäsa, 4 lyžičky grilovacieho korenia, soľ, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kečupu, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička mletej sladkej papriky, olej
placky: 4 väčšie zemiaky, 3 vajíčka, 12 lyžíc polohrubej múky, lyžička prášku do pečiva, soľ, mleté čierne...
Krkovička na smotane
Ingrediencie
1 kg krkovičky, 500 ml smotany na šľahanie, grilovacie korenie, 250 g tvrdého syra, 50 g masla
Postup
Pekáč potrieme maslom. Mäso narežeme na plátky, z oboch strán posypeme grilovacím korením. Takto pripravené mäso preložíme do pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20...
Plnená krkovička
Ingrediencie
približne 2 kg krkovičky bez kosti, 10 plátkov anglickej slaniny, 10 plátkov syra, 1 konzerva šampiňónov, olej
marináda: 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice plnotučnej horčice, 1 lyžica medu, 2 lyžice oleja, 1 1/2 lyžičky soli
Postup
V miske zmiešame suroviny na marinádu....
Rezne v cestíčku
Ingrediencie
bravčové mäso, soľ, mleté čierne korenie, vajíčka, hladká múka, olej
Postup
Mäso narežeme na plátky, naklepeme, posolíme a okoreníme. V miske zmiešame vajíčka podľa potreby a pridáme toľko múky, aby nám vzniklo cestíčko (trošku tuhšie ako na palacinky), posolíme a dôkladne...
Bôčiková roláda
30 min
45 min
Potrebujeme:
2kg vykosteného boku, hlavičku cesnaku, soľ, vetvičku...