Bravčové mäso

Segedínsky guláš

  Potrebujeme:  Bravčové mäso, cibuľa, olej, 1 kg kyslej kapusty, smotana na varenie, mletá červená paprika, hladká múka Ako na to: Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájané a umyté mäso, pomiešame a dusíme. Keď mäso pustí svoju šťavu pridáme...

Bravčové s kapustou

Ingrediencie 600 g bravčového karé, 600 g sterilizovanej kapusty, 4 plátky prerastanej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, rasca, grilovacie korenie, olej, 1 cibuľa Postup Mäso nakrájame na rezne, osolíme, posypeme čiernym korením, grilovacím korením, rascou a prudko opečieme v panvici na...

Mäso v zemiakovej placke

Ingrediencie 1,5 kg bravčového mäsa, 4 lyžičky grilovacieho korenia, soľ, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kečupu, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička mletej sladkej papriky, olej placky: 4 väčšie zemiaky, 3 vajíčka, 12 lyžíc polohrubej múky, lyžička prášku do pečiva, soľ, mleté čierne...

Krkovička na smotane

Ingrediencie 1 kg krkovičky, 500 ml smotany na šľahanie, grilovacie korenie, 250 g tvrdého syra, 50 g masla Postup Pekáč potrieme maslom. Mäso narežeme na plátky, z oboch strán posypeme grilovacím korením. Takto pripravené mäso preložíme do pekáča a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20...

Plnená krkovička

Ingrediencie približne 2 kg krkovičky bez kosti, 10 plátkov anglickej slaniny, 10 plátkov syra, 1 konzerva šampiňónov, olej marináda: 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice plnotučnej horčice, 1 lyžica medu, 2 lyžice oleja, 1 1/2 lyžičky soli Postup V miske zmiešame suroviny na marinádu....

Rezne v cestíčku

Ingrediencie bravčové mäso, soľ, mleté čierne korenie, vajíčka, hladká múka, olej Postup Mäso narežeme na plátky, naklepeme, posolíme a okoreníme. V miske zmiešame vajíčka podľa potreby a pridáme toľko múky, aby nám vzniklo cestíčko (trošku tuhšie ako na palacinky), posolíme a dôkladne...

Bôčiková roláda

30 min 45 min   Potrebujeme: 2kg vykosteného boku, hlavičku cesnaku, soľ, vetvičku...